Bijzondere optredens: uitvaart

livemuziek uitvaart

Vorige week kregen we een telefoontje: een dochter wiens vader de dag ervoor was overleden. De uitvaart zou een paar dagen later zijn en ze wilde ons graag vragen de muziek te verzorgen tijdens de kerkdienst. Een bijzonder verzoek, een eervolle taak waar we natuurlijk ja op hebben gezegd.

In overleg stemden we de liedjes af. Het werd een mooie, uiteenlopende verzameling van Ed Sheeran (Thinking out Loud) tot Wim Sonneveld (Het Dorp) tot Matt Simons (With You).

Het afscheid op die bewuste maandag was mooi, statig en liefdevol. De kerk was rijkgevuld met familie, vrienden en kennissen. Mooie woorden werden gesproken en afgewisseld met de liedjes die wij mochten spelen. Er wordt ons weleens gevraagd of we dat nou echt graag doen, muziek maken op een uitvaart. Volmondig ja! Hoe bijzonder is het als je via muziek troost mag bieden aan nabestaanden. Als je liedjes mag vertolken die van waardevolle betekenis waren voor de overleden dierbare. Klanken raken, op een diepere manier dan woorden kunnen doen. Het is ontzettend bijzonder om daarvoor het medium te mogen zijn.

Enkele dagen later kregen we een prachtige lange email en mooie, symbolische cadeautjes thuisgestuurd. De familie en vrienden hadden het prachtig gevonden en ze waren ons erg dankbaar. Met een brok in ons keel en een glimlach op ons gezicht lazen we de woorden.
Dít is waar we muziek om maken!