Akoestische band Lace & Cotton

Akoestische band voor een supersfeer!

Lace&Cotton is een akoestische band. Lace in zijn traditionele vorm (akoestische gitaar en zang) wordt hierbij aangevuld met percussie en bas. Met deze viermans formatie kan je alle kanten uit! Houden jullie van de sfeer van een band maar vinden jullie het belangrijk dat de gasten elkaar ook nog goed kunnen verstaan? Lace&Cotton biedt het beste van beide werelden!

akoestische band

Verstaanbaarheid én een ritme

De ritmesectie geeft de muziek meer diepte. De toevoeging van de beat nodigt uit tot dansen, al kan ook deze formatie sfeervol op de achtergrond musiceren indien gewenst. Omdat het akoestische karakter behouden blijft is verstaanbaar praten nogsteeds goed mogelijk. De percussionist speelt op een cajon en met diverse shakers. Geen zwaar drumstel en toch een fijn ritme!

Percussionist Martin Verdonk en bassist Frank Strokap

Martin Verdonk is de vaste percussionist van Lace&Cotton en daar zijn we best een beetje trots op! Martin werd herhaardelijk uitgeroepen tot beste percussionist van de Benelux door vakblad ‘De Slagwerkkrant’. Hij deelde het podium met de grootste der aarde als Lionel Richie, Chaka Khan en Prince en tourde ook met sterren van eigen bodem als Ilse deLange en Trijntje Oosterhuis.

Frank Strokap is de vaste bassist van Lace&Cotton. Hij voltooide zijn opleiding aan het conservatorium van Hilversum en is vandaag de dag een veelgevraagd sessie muzikant. Zo tourde hij met diverse (tribute)bands door Europa en de USA en staat hij momenteel in alle grote theaters van Nederland met productie ‘Tommy Who’.

Akoestische band met een veelzijdig repertoire

Lace&Cotton put uit hetzelfde veelzijdige repertoire als Lace. Meer dan 200 nummers in verschillende genres als pop, soul en lichte jazz passeren de revue. Omdat we het gehele repertoire paraat hebben buigen we moeiteloos met mee met de sfeer van de avond. Wat dacht u van easy listening repertoire bij binnenkomst van de gasten om daarna langzaam het tempo opvoeren. Of juist direct aanvangen met een swingend openingsnummer. Er is van alles mogelijk!

Hierbij een kleine greep uit ons meer dan 200 nummers beslaande repertoire:

Rolling in the deep – Adele
Lovely day – Bill Withers
Long train running – Doobie Brothers
Happy – Pharell Williams
Smooth Operator – Sade
Jolene – Dolly Parton
Treasure – Bruno Mars
Sitting on the dock of a bay – Otis Redding
Faith – George Michael
Not the only one – Sam Smith
En nog heel veel meer…

Klik hier voor videovoorbeelden van Lace & Cotton.

Onze muziek wordt versterkt middels de slanke ‘zuil installatie’ van Bose professional toereikend voor 200 personen. Deze neemt minimale ruimte in beslag, heeft een optimale 180 graden spreading en ziet er door zijn strakke design bovendien stijlvol uit.