Bijzondere optredens: live uitvaartmuziek

Live uitvaartmuziek

Live uitvaartmuziek, een mooi verzoek

Vorige week kregen we een telefoontje: een dochter wiens vader de dag ervoor was overleden. De uitvaart zou een paar dagen later zijn. De nabestaanden zouden het mooi vinden wanneer we live uitvaartmuziek konden verzorgen tijdens de kerkdienst. Een bijzonder verzoek, een eervolle taak waar we natuurlijk ja op hebben gezegd.
In overleg stemden we de liedjes af. Het werd een mooie, uiteenlopende verzameling van Ed Sheeran (Thinking out Loud) tot Wim Sonneveld (Het Dorp) tot Matt Simons (With You).

De uitvaart

Het afscheid op die bewuste maandag was mooi, statig en liefdevol. De kerk was rijkgevuld met familie, vrienden en kennissen. Mooie woorden werden gesproken en afgewisseld met de liedjes die wij mochten spelen. Er wordt ons weleens gevraagd of we dat nou echt graag doen, muziek maken op een uitvaart. Volmondig ja! Hoe bijzonder is het als je via muziek troost mag bieden aan nabestaanden. Als je liedjes mag vertolken die van waardevolle betekenis waren voor de overleden dierbare. Klanken raken, op een diepere manier dan woorden kunnen doen. Het is ontzettend bijzonder om daarvoor het medium te mogen zijn.

Bedankmail

Enkele dagen later kregen we een prachtige lange email en mooie, symbolische cadeautjes thuisgestuurd. De familie en vrienden hadden de live uitvaartmuziek prachtig gevonden en ze waren ons erg dankbaar. Met een brok in ons keel en een glimlach op ons gezicht lazen we de woorden.
Dít is waar we muziek om maken!

Herinneringsbijeenkomsten

Naast uitvaarten verzorgen we ook regelmatig de muziek tijdens herinneringsbijeenkomsten van Yarden. Deze bijeenkomsten worden door het hele land georganiseerd en zijn mooie momenten om dierbaren te gedenken op een gepaste, persoonlijke wijze. Mogelijk vindt zo’n bijeenkomst ook bij een vestiging bij u in de buurt plaats.

Wilt u meer weten wat we voor u betekenen? Kijk voor meer informatie op: https://www.lacemusic.nl/live-uitvaartmuziek/. Ook is het uiteraard mogelij ons een bericht sturen via onze contactpagina.