Eigen muziek

Eigen muziek: RoMi Cage

Naast het optreden als Lace, schrijven Romy en Michaël ook hun eigen muziek. Dit doen ze onder de naam RoMi Cage.

Over RoMi Cage

RoMi Cage, één naam die twee personen representeert: schrijversduo Romy (Ro) en Michael (Mi) Coomans (Cage). Inderdaad, dezelfde achternaam. Die ene naam staat dan ook symbool voor de manier waarop zij zich één voelen met elkaar, met hun passie voor muziek, en met de wereld om hen heen.

RoMi Cage brengt philosoftpop: gelaagde popmuziek met hier en daar een randje geïnspireerd door John Mayer, Fleetwood Mac en Sarah Bareilles. De thema’s hoop, geloof en liefde lopen als een rode draad door hun muziek heen en omschrijven alle vraag- en uitroeptekens van het leven.

Hun debuutalbum ‘Things We Never Say’ werd in 2015 gerealiseerd door Joe Chiccarelli (U2, Alanis Morissette, Jason Mraz) in Sunset Sound Studio’s te Los Angeles. Hiervoor werkten ze samen met topmuzikanten als Sean Hurley (bassist John Mayer) en Victor Indrizzo (drummer oa Alanis Morissette). Geloof in hun talent bleek uit de immense steun voor hun crowdfunding (meer dan 350 donateurs) die ze vanuit verschillende hoeken van de wereld ontvingen. Tevens speelde RoMi Cage nog voor hun reis naar Amerika in het voorprogramma van Bløf en waren ze te horen bij de eerste uitzending van Cafe Countdown van Radio Veronica.
RoMi Cage gaf in de afgelopen periode verschillende shows in binnen en buitenland (Zwitserland, Londen, Californië, Kopenhagen). Enkele hoogtepunten waren het Internationaal filmfestival Film by the Sea waar ook de over hen gemaakte documentaire werd vertoond in de bioscoopzalen, Paradiso Amsterdam, Nazomerfestival, maar ook de voorprogramma tour met de Britse hitartiest Paul Carrack in uitverkochte zalen als Oosterpoort, Effenaar en Metropool.
Ook waren ze te horen in verschillende radio shows op radio 1, 2, Veronica en BNR.
Onlangs is RoMi Cage opnieuw de studio ingedoken, ditmaal met Martijn Groeneveld (Kensington, Ronde, Blaudzun). Het resultaat is de gloednieuwe EP ‘Home’ met 5 tracks, waaronder de singles ‘Where do you go’ en ‘Hope Rises Like Dust’, uitgebracht in januari 2018. ‘Where do you go’ had binnen 1 week meer dan 40.000 facebook views. Het schrijversduo werd naar aanleiding van hun nieuwe EP uitgenodigd voor onder andere Henkjan Smits en Manuela Kemp voor het NPO Radio5 programma ‘De MAX!’ en Simone Walravens NPO Radio2 programma ‘Simone’s Songlines’. In juni verzorgen ze de aftershow van Waylon in Tivoli, Utrecht.

Videoclips

Spotify

Je kunt alle muziek van RoMi Cage vinden op Spotify via deze link: RoMi Cage op Spofity
En volg RoMi Cage om altijd de eerste te zijn hun nieuwe songs te horen!