Live muziek tijdens de ceremonie

strandpaviljoen ceremonie huwelijk

Hoewel wij zo’n 60 keer per jaar ceremonies mogen omlijsten met muziek, is het voor veel mensen nog niet bekend dat live muziek mogelijk is. Dat is jammer, want muziek kan de sfeer van de ceremonie absoluut ten goede komen en…. live gespeeld komt het nog veel intenser binnen. Het raakt en versterkt emoties! Daarnaast biedt livemuziek ook praktische voordelen. Zo kan de lengte van liedjes precies mooi afgestemd worden op het moment. We kunnen on the spot een liedje verlengen of inkorten wanneer we zien dat dit nodig is. Zo voorkom je dat de vaart er uit gaat of dat er ongemakkelijke stiltes vallen.

Op welke momenten laat je muziek klinken? Op alle momenten waarvan jullie het als bruidspaar gepast vinden! Denk aan de binnenkomst, hier kan een mooi liedje gespeeld worden. Komen jullie los van elkaar binnen? Dan kunnen we ook twee liedjes in elkaar overlopen. Zo hebben jullie allebei je eigen shine moment. Zie je het al voor je? De gasten gaan staan, de muziek klinkt en de ceremonie begint…

Hebben jullie verschillende sprekers of willen jullie geloftes naar elkaar uitspreken? Hoe mooi is het om daarna een persoonlijke liedje te horen.. ter aanvulling, omdat het helemaal op jullie slaat, of om even bij te komen van de emotionele woorden.

Het ondertekenen van de aktes is altijd een wat lang en stil moment. Om te voorkomen dat men wat gaat kletsen, kan deze stilte opgevuld worden met een mooi liedje. Zo voelen jullie en jullie getuigen je wat minder op de vingers gekeken en worden jullie gasten vermaakt.

Om de plechtigheid feestelijk af te sluiten spelen we aan het einde, wanneer jullie de ceremonieplaats verlaten, graag een feestelijk liedje. Zo zit de sfeer er alvast goed in voor de felicitaties.

Welke liedjes we spelen is 100% aan jullie. Er zijn geen regels, vinden jullie het mooi, dan is het goed! Uiteraard is handig om wel tekstueel even te kijken of het niet toevallig over een break-up gaat of liefdesverdriet. Daar zijn nog wel wat instinkers. Zo zijn liedjes als ‘I will always love you’ van Whitney Houston of ‘It’s a beautiful day’ van Michael Buble regelmatig aangevraagd. We attenderen er dan altijd even op dat de tekst wellicht niet helemaal toepasselijk is voor dit moment 😉

Ter inspiratie sturen we graag een lijstje met passende liedjes om jullie op weg te helpen!