Over Lace

Lace

In de winter van 2008 werden Romy en Michaël Coomans voor een speciale gelegenheid bij elkaar gebracht. Deze manier van muziek maken, klein, puur en akoestisch sprak het gevormde duo zo aan dat er direct diezelfde avond nog een naam werd bedacht..
Lace was geboren!

Wat wij het liefste doen

Muziek is krachtig. Het heeft een enorme impact op de sfeer van iedere gelegenheid.
Mensen raken met onze klanken, een perfecte ambiance creeren.. dat is wat wij het liefste doen! Als getrouwd echtpaar én ondernemers weten we uit eigen ervaring hoe belangrijk aandacht en finesse zijn. Als muziekliefhebbers brengen we ons repertoire met passie en toewijding!

Romy

Zingen kon Romy eerder dan praten. De liefde voor muziek zat er van kleins af aan al in. Op University College Roosevelt behaalde ze haar bachelor musicology. Ze werd toegelaten op het conservatorium Codarts in Rotterdam wat ze voortijdig afbrak om een gespecialiseerde zangopleiding te volgen in Kopenhagen aan het Complete Vocal Institute. Daar slaagde ze als jongste student ooit wereldwijd.

Facts:

– Schrijft en componeert eigen muziek samen met Michaël onder de naam RoMi Cage
– Verkocht een van haar demo’s aan top-producer Tjeerd Oosterhuis (Trijntje Oosterhuis, Edsilia Rombley, Ladies of Soul)
– Had als sessie zangeres zeven weken een nummer 14 notering in de Top40
– Heeft voice overs ingesproken voor onder ander Nickelodeon, Walt Disney en de game industrie
– Is sinds 2012 getrouwd met Michaël!

Michaël

Op achtjarige leeftijd werd Michaëls nieuwsgierigheid voor de gitaar aangewakkerd. Sindsdien zijn die twee onafscheidelijk gebleken. Geïnspireerd door grootheden als Eric Clapton en Jimi Hendrix begon hij op zijn twaalfde jaar met spelen bij z’n eerste band. Michaël is autodidact! Wel volgde hij cursussen bij bekende gitaristen als Leo van de Ketterij (Shocking Blue), Leendert Haaksma (Anouk) en Ben Bogaard (begenadigd jazz gitarist).

Facts:

– Schrijft en componeert eigen muziek samen met Romy onder de naam RoMi Cage
– Is te horen in Efteling attractie en gelijknamige televisieserie ‘Raveleijn’
– Had een top40 notering met het nummer ‘Zoen’ van de band Wolf
– Speelde op Concert at Sea
– Is sinds 2012 getrouwd met Romy!